BAR HATTI

Yüksek performanslı ve ekonomik şekilde yağ ve şeker bazlı barlar üretir.

Hat, az eleman ile yüksek kapasitede ürün imal etmek isteyenler için idealdir. Hattın diğer elemanları olan çikolata kaplama makinesi ve soğutma tüneli de firmamız tarafından tedarik edilmektedir.

Bar hattımız ile nuga, fondan, pralin gibi yağ veya şeker bazlı birçok hamur, fitil şeklinde ekstrude edilmek suretiyle üretilebilmektedir. Hattımız yapışkan, koyu kıvamlı ya da yoğrulabilir ürünler ile çalışmaya uygundur.

İyi bir üretim elde etmek için ürünlerin yeterli akıcılığa sahip olması gerekmektedir. Katı malzemeler öncelikle yoğrulabilir kıvama getirilmelidirler. Maksimum 100 0C sıcaklığındaki ürünler ile çalışılabilinir. Havalandırılmış ürünlerin 400 Gr/L yoğunluğundan daha yüksek bir yoğunluğa sahip olmaları gerekmektedir. 

Pralin veya nuga tarzı hamurlar temperleme ile soğutulurken aynı zamanda şekil verilebilir plastik bir kıvama da getirilir, arzu edilirse hamura fındık, fıstık, pirinç patlağı gibi çeşniler ilave edilir, ekstruderden istenilen şekilde fitil halinde çekilir, soğutulur ve giyotinde kesilir, istenirse çikolata ile kaplanır.